دوره خانواده درمانی چیست؟
دوره خانواده درمانی دوره آموزشی فشرده و کاملاً تخصصی است که بر رویکرد سیستمی و مسائل ارتباطی تمرکز دارد.
دوره خانواده درمانی شامل ۱۰۰ ساعت آموزش در قالب ۱۱ کارگاه ۹ ساعته میباشد. رویکرد این دوره سیستمی است بدین معنی که در این دوره تلاش می شود مسائل خانواده از زاویه سیستم نگاه شود و فنون و تکنیک های حل مساله با دستکاری سیستم خانواده آموزش داده می شود. دوره خانواده درمانی به حل مشکلات رایج بین فردی, زوجی و خانوادگی می پردازد. به عبارتی هر ارتباطی را در تمام مراحل آن دنبال می کند و حل مسائل را کانون مداخلات قرار می دهد. دوره خانواده برای روانشناسانی که می خواهند به طور تخصصی بر مسائل ارتباطی، تمرکز داشته باشند ضروری است.
چرا دوره خانواده درمانی؟
دوره خانواده درمانی بر درمان انواع ارتباطات در تمام مراحل آن تمرکز دارد. طبق آخرین آمار بیشتر مراجعان در حدود ۵۰ درصد مشکلات ارتباطی دارند. روانشناسی که بخاوهد مراجعان بیشتری را حمایت کند می بایست بتواند مسائل ارتباطی را به گونه ای موثر حل نماید. دوره خانواده درمانی با رویکردی تخصصی و بهره گیری از دانش اساتید مطرح آوردن اطلاعات تخصصی در حوزه ارتباطات می پردازد و تلاش می کند از یک روانشناس یک متخصص در حل ارتباطی بسازد.
خانواده درمانی علاوه بر حل مشکلات شایع بر مشکلات جزئی ارتباطات میپردازد. مشکلات شایعی که موجب بحران های ارتباطی خانوادهها می شود شامل موارد زیر میباشد:
- روابط زناشویی
- تعارض
- شکست عاطفی
- طلاق
- خیانت
و مشکلاتی جزئی که عمدتاً در مورد انطباق رابطه است عبارتند از:
تعیین مرز در روابط، مسئولیت پذیری، رسیدن به رضایت در ارتباطات، تقسیم وظایف و غیره.
چرا دوره خانواده درمانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران ؟
مرکز مشاوره دانشگاه تهران با بیش از ۴ بار برگزاری موفقیت آمیز دوره و همکاری اساتید برجسته در این دوره و عقد تفاهم نامه با مراکز مختلفی که به ارتباط درمانگران نیاز دارند هم در حوزه آموزش و هم در معرفی برای کار پیشرو است.
دوره خانواده درمانی با این ابعاد اولین بار است که در ایران برگزار می گردد.و این دوره از لحاظ طرح درس, سرفصل ها, و اساتید قابل مقایسه با هیچ یک از دوره های آموزشی در این حیطه نمیباشد.
پس از گذراندن دوره درمانگران چه توانایی کسب می کنند؟
این دوره به دلیل اینکه اطلاعات جامعی از منابع علمی و عملی در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهد سبب میشود شرکت کنندگان بتوانند به صورت تخصصی اقدام به تشخیص و ارایه راهکار و درمان در حیطه خانواده و زوج درمانی نمایند.
متخصصانی که دوره خانواده و زوج درمانی رامی گذرانند قادر خواهند بود:
۱- بطور تخصصی تر روابط را فرمول بندی نماید. مشکلات و عمق مشکلات را صورت بندی نماید. روابط را به طور حرفه ای تحلیل نمایند.
۲- در مراکز مشاوره به مشاوره خاناواده و زوج درمانی بپردازند.
۳- می توانند در مراکزی مانند دادگستری, و سایر مراکزی که مشکلات خانوادگی به طور قانونی در آنها مطرح می شود به کار حرفه ای بپرازند.
مشخصات مدرسین و دستیاران آموزشی دوره :
- دکتر شکوه نوابی نژاد (دکترای مشاوره خانواده، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی)
- دکتر فرشته موتابی ( دکترای روانشناسی بالینی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
- جناب آقای مهدی میر محمد صادقی (کارشناس ارشد روانشناسی بالینی)
- دکتر نازنین هنرپروران (دکترای مشاوره خانواده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی)
- دکتر علیرضا بوستانیپور (دکترای مشاوره، مدرس دانشگاه)
- دکتر مرضیه رضوی (دکترای مشاوره، مدرس دانشگاه)
مباحت آموزشی دوره:
تحلیل روابط عاطفی در ازدواج، کاربرد نظریه ابژه در زوج درمانی، زوج درمانی هیجان مدار، خانواده درمانی بر اساس نظریه ستیر، خانواده درمانی بر اساس نظریه بوئن، کاربرد تصویر سازی ارتباطی در زوج درمانی، رویکرد مینوچین در خانواده درمانی، شناسایی الگوی تعاملی زوجین بر مبنای رویکرد شناختی رفتاری ، روابط و مشکلات زناشویی در زوجین، آسیب شناسی خانواده، ارزیابی و سنجش خانواده
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های ۰۹۳۵۵۵۳۱۵۷۵ و ۸۸۲۸۲۱۴۷ تماس حاصل فرمائید.
نوشته دوره جامع خانواده و زوج درمانی اولین بار در روان نیوز پدیدار شد.